Tafeltennisverenigingen Haarlem werken samen

Twee tafeltennisverenigingen in Haarlem gaan samenwerken om een nieuw toernooi te organiseren: De Beste Pingponger van Haarlem. Met de samenwerking tussen TTV Spaarne en TSTZ Haarlem is het mogelijk om het toernooi groter op te zetten, meer mensen te bereiken en de druk op de vrijwilligers voor de organisatie te verdelen. Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk Haarlemmers te enthousiasmeren voor pingpong.

Maarten Nouwen van TTV Spaarne: “Er zijn vele liefhebbers van pingpong die op het werk, school en de camping regelmatig een balletje slaan. Door samen te werken met TSTZ Haarlem verwachten wij meer mensen te bereiken en kunnen wij gemakkelijker opschalen in aantallen.” Ron Doevendans van TSTZ Haarlem sluit zich hierbij aan: “Tafeltennis is een sport die door heel veel mensen beoefend wordt. Wij willen iedereen die verbonden is met Haarlem bij elkaar brengen om tegen elkaar te strijden om zo de beste pingponger van de stad te vinden. Deze samenwerking vergroot de kans op succes van het concept en promotie van de sport.”

Op de vraag of het nu tafeltennis of pingpong is, reageerde Maarten duidelijk: “De kracht van de sport zit hem dat 95% van de Nederlanders wel eens getafeltennist heeft. Daarom maakt het eigenlijk niet uit of je pingpong of tafeltennis zegt, want het belangrijkste is dat je samen met jouw tegenstander plezier hebt. Voor ons zijn pingpong en tafeltennis daarom hetzelfde.”