Student Jens Wiersma is De Beste Pingponger van Haarlem

50477962 321790805126715 445000900113596416 oAfgelopen weekend werd de eerste editie van De Beste Pingponger van Haarlem georganiseerd. Maar liefst 130 Haarlemmers hadden zich ingeschreven voor het evenement. Na drie dagen vol strijd waren Victor Kastelein, Jens Wiersma, JP Haarlem en Oscar de Bock de grote winnaars.

Met overmacht wist Jens Wiersma in de finale van de Ripperdaklasse, de categorie voor gevorderden, Nard Koppen te verslaan. De student Sportkunde aan InHolland in Haarlem mag zich daarmee De Beste Pingponger van Haarlem noemen. Jens: “Het is een eer deze titel te mogen dragen, zeker ook gezien het sterke deelnemersveld. Ik vond het vooral heel leuk om mee te doen.”

In de klasse voor de ‘gewone’ talenten, de Kenauklasse, wist Victor Kastelein de titel binnen te slepen. Victor: “Ik heb vroeger veel getafeltennist, maar de afgelopen jaren helemaal niet meer. Dat was ook wel te zien tijdens de kwalificatie. Gelukkig liep het op de finaledag weer als vanouds.” De competitie om De Hardste Smash van Haarlem werd gewonnen door Oscar de Bock. Hij sloeg maar liefst 113 km/h en wist daarmee zijn vader, 104 km/h, net achter zich te houden.

Er werd naast de individuele prijzen ook gestreden om de titel ‘Het Beste Pingpongbedrijf van Haarlem’. De ‘bedrijven’ Van der Aar Tuinen, 2Basics, Paulus Mavo, Olympia Uitzendbureau, Nouris security, De Heer & Partners en JP Haarlem hadden zich met één of meerdere teams ingeschreven. Zo deed ook JP Haarlem met meerdere teams mee en wist hun ‘3de’ de felbegeerde titel te bemachtigen. De winst van aanvoerder Victor in de Kenauklasse leverde net voldoende punten op om De Heer & Partners achter zich te houden.

De prijsuitreiking van De Beste Pingponger van Haarlem werd gedaan door de wethouder sport, Merijn Snoek. De wethouder: “Het is mooi om te zien dat vanuit een samenwerking van meerdere verenigingen zo’n leuk toernooi ontstaat dat meteen zoveel deelnemers trekt. Ik kijk al uit naar de volgende editie en verwacht dan zelf ook mee te doen”.

De organisatie dankt degenen die dit fantastische event mede mogelijk hebben gemaakt, te weten de sponsors Van der Aar Tuinen, OfficeCity kantoormeubelen, Sport Europe tafeltennisspecialist, Nouris Security, Een Zakelijke Website en de beide tafeltennisverenigingen ttv Spaarne en TSTZ Haarlem.